Mijn weg die geleid heeft tot wie ik nu ben

Mariyanne

Na de Pedagogische Academie heb ik mijn leerboeken vaarwel gezegd en besloot alleen nog te leren door het leven te ervaren. Dat paste ik direct toe door 3 maanden in een kibboets in de Negev woestijn te wonen. Toen ik op een dag alleen ging wandelen in de woestijn kwam ik plotseling in verbinding met de enorme ruimte waarin ik geheel werd opgenomen. Ik was totaal aanwezig in het moment, in het NU. Ik werd wakker in een andere wereld, in een wereld van ruimte, vrede, vrijheid en liefde.

Wat mij diep raakte was het gevoel: ik ben helemaal goed, precies zoals ik ben.
Eisen en voorwaarden om anders te moeten zijn waren verdwenen.
Er was alleen maar dit moment en dat was genoeg.

Ook op mijn lange reizen door Zuid-Amerika en Azië besefte ik hoe het is om in het NU te leven. In het op weg zijn liet ik het bekende los en ging het onbekende tegemoet.
Verleden en toekomst vielen weg. 
Ik wilde niets liever dan in deze vrijheid zijn maar verloor die ook steeds weer.

De weg naar binnen

Mijn zoektocht begon. Ik vroeg me af: waarom verlies ik het contact met die ruimte, wat weerhoudt mij om wezenlijk vrij te zijn en hoe kan ik die vrijheid in de drukte van het dagelijks leven ervaren. Deze zoektocht leidde mij langs verschillende trainingen. De weg ging naar binnen, naar inzicht en heling van verborgen pijn en verdriet. Ik werd geconfronteerd met periodes waarin veel onverwerkte emoties naar boven kwamen. Door tot op de bodem van deze pijn te gaan, die te erkennen en te omarmen heb ik veel wijsheid en inzichten doorgekregen. Steeds meer ben ik me verbonden gaan voelen met de Liefde die alles begrijpt, alles omarmt en alles vergeeft. Dit heeft mij diepe inzichten gegeven in het proces van transformatie.

Docent

Als docent heb ik jarenlang gewerkt in het basis- en volwassenonderwijs. Daarnaast ben ik trainingen gaan geven in communicatie en bewustwording. Door het geven van yoga, massageworkshops, healings en astrologische consulten ben ik dieper gaan beseffen hoe ziel, persoonlijkheid en lichaam met elkaar samenwerken. Het geven van communicatietrainingen heeft mij inzicht en begrip gegeven hoe mensen met zichzelf en elkaar omgaan en hoe ze communiceren.

Mindfulness

Ik beoefende verschillende meditaties zoals Transcendente Meditatie en Vipassana en bezocht stilte retraites o.a. bij Isaac Shapiro en Thich Nhat Hanh, de Boeddhistische monnik die Mindfulness naar het westen heeft gebracht. Het was een ontdekking voor mij om de rust en verstilling, verkregen door meditatie, te verbinden met mijn dagelijkse handelingen. Automatismen die ik voorheen gedachteloos deed kregen ineens veel meer waarde en betekenis. Het gaf rust en zachtheid aan mijn handelen.
Het is fijn om deze ervaring door te geven aan anderen en hen te helpen het ‘moeten en het resultaten najagen’ los te laten.

Het leven ervaar ik als een diepgaand bewustwordingsproces, een uitdaging om het met al haar donkere en lichte kleuren te accepteren. Het heeft mij wijsheid, innerlijke rijkdom en verwondering voor het leven gebracht…..een nooit-eindigend proces van ontdekken.
Mijn wens is om dit te delen en vanuit mijn innerlijk weten en levenservaring anderen te inspireren.

Diverse trainingen, levenservaring en inspiratie hebben geleid tot mijn eigen werkwijze:

Hart & Ziel trainingen

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Wil je lezen hoe anderen mij ervaren?

Ik ervaar Mariyanne als een vrouw met levenswijsheid die gepaard gaat met een flinke dosis humor. Ze helpt je anders naar situaties, mensen en vooral naar
jezelf te kijken.

Zij geeft je glashelder inzicht in datgene waar jij mee worstelt en legt liefdevol de vinger op pijnlijke plekken en wonden waar jij je nog niet zo bewust van bent.
 Ze nodigt je uit de weg naar binnen te gaan, jezelf te accepteren en lief te hebben zoals je bent.
Met een gerust hart kun je je aan haar toevertrouwen,
om meer vanuit jouw hart en ziel te leven.


Mariyanne en ik zijn al jarenlang bevriend en hebben met veel plezier samen workshops gegeven.

Annelies

vriendin en Eye-Openers therapeut

Mindfulness met Mariyanne is een bijzondere belevenis op verschillende niveau’s. Je leert fysiek bij jezelf te komen door te aarden en je lijf te voelen. Dat werkt heel positief voor je contact met jezelf en met anderen.

Ze leert hoe je anderen en jezelf zonder oordeel kunt waarnemen. Door middel van thema’s wordt duidelijk welke patronen er in jezelf en met anderen kunnen spelen.

Ik ervaar deze combinatie als heel prettig,
leerzaam en heilzaam.

Mariyanne is helder, betrokken, brengt structuur aan, creëert een prettige sfeer waardoor ik me veilig voel.

Yvonne

Cursist Mindfulnes en Vanuit het hart

Ik laat me de hele dag leven door de omstandigheden en ik ben me bewust van de stress in mijn leven en wellicht heeft de cursus voorkomen dat ik daardoor in de problemen zou komen. Ik heb diverse praktische handvatten/acties/keuzes gekregen die ik kan toepassen. Door te aarden, te vertragen, mijn gedachten waar te nemen, stil te zitten bij mijn emoties (of ze op te schrijven) e.d.
blijf ik meer ‘bij mij, bij nu en bij wat is’. Dit geeft meer ontspanning en rust; liefde.

Mariyanne is de training; een training als dit staat of valt met de trainer, en Mariyanne is wat zij zegt en doet.
Zij straalt rust uit, wijsheid, is geaard en heerlijk ‘NU’.
HARTELIJK dank!!!

Jacolien

cursist Mindfulness

De cursus sprak me aan vanwege de thema’s die ik herkende en die aansloten bij mijn ontwikkeling. Daarnaast was ik nieuwsgierig naar Mindfullness en wilde ik het in mijn eigen leven, in mijn werk als natuurcoach en mijn kring integreren.

De cursus was heel fijn. Door de manier hoe Mariyanne het begeleidde was er veiligheid en ruimte om ervaringen te delen met verdieping, verbinding, humor en compassie. Met name de hartfocus oefening en leren praten en luisteren terwijl ik me verbonden blijf voelen met mezelf waren voor mij erg waardevol. Ik pas het toe voor mezelf en ook in mijn kring en werk.

Het mooie is dat Mariyanne vanuit haar eigen inspiratie de cursus vorm heeft gegeven.

Marianne

cursist Mindfulnes

Graag help ik jou om weer bij jezelf te komen

Zet de stap om jezelf echt te ontmoeten