Home » Inspiratie » Aarden en centreren » Aarden en centreren

Aarden en centreren

door | 1 aug, 2017 | Aarden en centreren

 

 

Weet je dat aarding, in contact zijn met je lichaam en de aarde, je kan helpen stress en vermoeidheid los te laten? Je aarding is als het ware je afvalputje waardoor je spanning kan laten wegstromen. 

Wat is het verschil tussen geaard en niet geaard zijn?

 

Wanneer ben je niet goed geaard?

Wanneer je niet goed geaard bent dan ben je als een blaadje in de wind: als er iets gebeurt waai je al weg. Je waait met alle winden mee en bent sterk beïnvloedbaar. Angsten en emoties van anderen kun je overnemen zonder dat je het in de gaten hebt. Dan heb je geen goede basis of stevigheid en kunt snel uit balans zijn. Ook is het moeilijker om dingen van de grond te krijgen of vorm te geven.

Wanneer ben je goed geaard?

Wanneer je goed geaard bent sta je als een oude stevige boom. Je wortels reiken diep de aarde in en bieden je houvast. Je staat stevig en buigt mee als de wind waait. Je bent goed verbonden met je lichaam en met jezelf. Dat wat je wil kun je goed vormgeven. Ook werkt je onderscheidingsvermogen beter: waar geef ik mijn aandacht aan, is dit aan de orde voor mij? Dingen die niet belangrijk zijn voor jou gaan langs je heen. Je staat in je kracht en kunt jouw waarheid spreken. Jij mag er zijn en je bent goed zoals je bent.

Aarden ….echt een goede deal!

Geef je spanning en stress aan de aarde en je krijgt er rust en kracht voor terug. Die kracht zorgt voor meer zelfvertrouwen om te gaan staan voor jezelf. Je bent dan minder beïnvloedbaar. Goed geaard zijn werkt als een anker in jezelf, als een rustpunt, het gevoel dat je thuis bent in je eigen lijf.

Goed voor je lichaam zorgen

Aangezien je meer aanwezig bent in je lijf kun je de signalen van je lichaam beter voelen en merken wat jij nodig hebt: er is een tijd om te eten, te drinken, te slapen etc. Dit lijkt normaal maar veel mensen negeren deze signalen met gevolg dat ze hun lichaamsenergie uitputten. – Herken je dit? – Hoe staat het met jouw aarding? – Kun je bij jezelf blijven en niet meegesleurd worden in angsten en emoties? – Hoe stevig sta jij in de wereld?

Kortom aarden en centreren geeft dat je

* je stress (fysiek, emotioneel en mentaal) afvoert
* je lichaamssignalen voelt

* je grenzen kunt stellen
* je eigen energie kunt beheren
* je eigen behoeftes voelt en erkent

* invloeden van anderen kan voelen en bepalen of je daar ja of nee tegen zegt.
  Oprechter ja en nee zeggen
* je ruimte inneemt op een natuurlijke manier
* je recht om te bestaan, om er te zijn ervaart
* gevoel voor eigenwaarde toeneemt
* meer kracht, rust en vitaliteit ervaart
* je thuis voelt in je lichaam, op aarde en in jezelf

Wil je krachtig in het leven staan?

Begin dan nu jezelf te aarden en je lichaam op te laden! Ik wil je graag laten kennismaken met een prachtige oefening waarbij je de aarde gebruikt om spanning en stress los te laten

Aardingsoefening

  • Ga staan, plaats je voeten wat uit elkaar en buig je knieën iets.
  • Verbind je met de aarde, met de zwaartekracht door je voor te stellen dat vanuit het middelste, zachte deel van je voeten, wortels diep de aarde in gaan.
  • Leg je handen op je buik.
  • Adem vervolgens de aardekracht diep in via je voeten en je benen in je buik.
  • Bij de uitademing geef je spanning en al wat je verder wil loslaten via je benen en voeten aan de aarde.
  • Doe dit een aantal keren.
  • Voel rust en kracht in het onderste deel van je lichaam komen, in je voeten, benen en buik.

De aarde absorbeert spanning en stress en geeft er rust, kracht, stabiliteit en energie voor terug.

Doe je deze oefening langer dan kun je rust en kracht in je hele lichaam voelen.

Centreren?

In de drukte van het bestaan kun je jezelf gemakkelijk verliezen in de vele prikkels die op je af komen. Is dat bij jou ook het geval? Dan kun je de kunst van centreren toepassen. Zoals een anker er voor zorgt dat de boot niet wegdrijft zo helpt centreren dat je jezelf niet geheel verliest in het contact met de ander en in de prikkels van de omgeving.

Hoe centreer je jezelf?

Centreren betekent dat een deel van je aandacht ( ongeveer 10 à 15 %)  verbonden blijft met een deel van je lichaam bijv. je voeten, je benen, je zitvlak, je handen, je buik, bij wat je dan ook doet. De rest van de aandacht gaat neaar buiten. Zo kun je bij jezelf blijven, in je eigen middelpunt. 

Door je lichaam te voelen kun je ook sneller opmerken wat je nodig hebt, je grenzen stellen en kiezen wat goed is voor jou.

 

Succes met aarden en centreren

Wil je aarden en centreren intensiever beoefenen?
Dat kan
 in de Mindfulness training.

Heb je hier belangstelling voor…… vul dan onderstaand formulier in

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *